Škrabl en Consultare samen op beurs Kerk en Gemeente

25 March 2010

kerk en gemeente 2010_002

Orgelbouw en adviesbureau Consultare en het Sloveense Škrabl hebben zich samen gepresenteerd op 19 en 20 maart op de beurs Kerk en Gemeente in de Jaarbeurshallen te Utrecht. Vele enthousiaste bezoekers waren nieuwsgierig naar een van de grootste orgelbouwers in Europa. Met name organisten waren zeer geïnteresseerd in de orgels van Škrabl. Onder andere organist Pastoor Paans, organiste Bernadette Lammens en organist Jan Vayne hebben een bezoek aan de stand gebracht.

Jan Vayne
Foto: Jan Bambacht in gesprek met Jan Vayne

kerk en gemeente 2010_029
Foto: Pastoor Paans bespeelt een orgel in de stand

kerk en gemeente 2010_020

Ook aanwezig was Anton ┼ákrabl, directeur van het gerenommeerde ┼ákrabl orgelbouw Sloveni├ź, dat tegelijkertijd haar 20-jarige bestaan viert. Directeur Anton ┼ákrabl:”Het orgel is in de Kerkdiensten vandaag de dag nog steeds het belangrijkste instrument. De missie van ons bedrijf is erop gericht om de eeuwenlange orgeltraditie voort te zetten. Wat een verheven gevoel, als we een Godshuis binnentreden, met deze overweldigende harmonieuze geluiden. De enorme interesse voor ons instrument vanwege de technische duurzaamheid en de artistieke warme klank, welke de verdienste is van het vakmanschap van onze (52) werknemers, hebben ons in deze tijd tot een van de grootste orgelbouwwerkplaatsen van Europa gemaakt. ┼ákrabl is uitgerust met de modernste technieken zoals CAD-, CAM- en CNCmachines.”

kerk en gemeente 2010_012
Foto: Jan Bambacht bekijkt ontwerptekening met organiste Bernadette Lammens

De Nederlandse partner van Škrabl is Consultare. Eigenaar Jan Bambacht van Consultare is alleenvertegenwoordiger van Škrabl binnen de Benelux. De Nederlandse orgelkennis van Bambacht en het handwerk van de Sloveense vakmensen maakt het bouwen van een nieuw orgel op maat, de restauratie of het onderhouden en stemmen van een orgel voordelig en aantrekkelijk. Niet alleen vanwege de prijs, maar vooral vanwege de jarenlange vakkennis die erachter schuil gaat.

 
     
Copyright ©2009 Consultare | Powered by Air-Time | Hosting by SurfHost