Consultare/Domus Orgels Hervormde Gem. Wanneperveen Belt-Schutsloot

18 February 2014

Nieuw te bouwen orgelkas ter voorbereiding van een eventuele bouw van een nieuw mechanisch pijporgel met 5 tot 6 registers. Hierin zal een nieuw Unico Orgel door de fa.  Domus Orgels worden geplaatst.

De kas zal conform ontwerp worden uitgevoerd in Grenenhout. De nieuwe frontpijpen zullen worden uitgevoerd in 75% tin en 25% lood. De frontpijpen zullen de juiste mensurering krijgen voor een eventueel nieuw te bouwen orgel.  De nieuw te bouwen balustrade, alsmede de nieuwe liturgische tafel en knielbank zullen dezelfde kleurstelling krijgen als de orgelkas, Het schilderwerk en het vergulden met bladgoud, wordt uitgevoerd door restauratie schildersbedrijf B. de Jongh uit Waardenburg.

Realisatie: medio februari 2014.

Impressie van de bouw van de orgelkas in onze orgelmakerij te Hellouw:

 
     
Copyright ©2009 Consultare | Powered by Air-Time | Hosting by SurfHost