Het nieuwe Skrabl orgel voor De Fontein te Nijkerk wordt 18 november in gebruik genomen

10 November 2011

Op DV zaterdag 19 november a.s. is de kerk van Nijkerk (ds. Kuypersstraat 1) van 10.00 – 16.00 uur geopend waarbij belangstellenden gelegenheid krijgen het orgel te bekijken, te beluisteren en te bespelen. Ook zullen op deze dag Anton Škrabl van orgelbouw Škrabl en Jan Bambacht van Consultare orgelbouw aanwezig zijn voor het verstrekken van informatie en het beantwoorden van vragen betreffende dit bijzondere instrument en orgelbouw in het algemeen. Deze dag wordt om 16.00 uur afgesloten met een orgelbespeling door Aart Bergwerff, adviseur van dit project.

Graag zullen wij u op zaterdag 19 november vanaf 10.00 uur ontvangen.

Het orgel heeft een moderne frontopstelling met klassieke uitstraling. Het instrument is geïnspireerd op de Hollandse orgelbouwwijze van rond 1840. Dit betreft de bouwwijze en klankkleur van het orgel. Het is een geheel eigentijds instrument gebouwd naar de behoefte van de gebruiker. Het orgel heeft een warme, zangrijke klank en is daardoor zeer geschikt voor het begeleiden van de eredienst alsmede ook voor gebruik als solo-instrument en samenspel met andere instrumenten.

 
     
Copyright ©2009 Consultare | Powered by Air-Time | Hosting by SurfHost